YERLİ MALI HAFTAMIZ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

1946 yılından itibaren "Yerli Malı Haftası" olarak kutlanan 1983 yılında ise adı "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" olarak değiştirilen haftanın temelleri 1923 yılında Atatürk başkanlığında toplanan İzmir İktisat Kongresinde atılmıştı. Amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak arttırılması ve bunun yanında üretken ve tutumlu olmanın öneminin vurgulanmasıdır. Bu çerçevede okulumuzda her yıl öğrencilerimiz konu ile ilgili bilgilendirilirken bir yandan da hem okul kültürünü ve bağlılığını geliştirmek hem de üretimin mutfağında bulunmak maksadıyla her sınıf kadememiz öğretmenlerinin rehberliğinde seçtiği bir ürünümüzü birlikte hazırlamaktadırlar. İşte yemek listemiz;

Pazartesi: (1. sınıflarımız Tenzile ve Melike öğretmenleri ile birlikte) PATATES SALATASI

Salı: (2. sınıfımız Büşra öğretmenleri ile birlikte) Erişte

Çarşamba: (Öğretmen ve idarecilerimiz birlikte) ÇİĞKÖFTE

Perşembe: (3. sınıflarımız Çağlayan ve Yaman öğretmenleri ile birlikte) MENEMEN

Cuma: (4. sınıflarımız Ali ve -rahatsız olduğu için gelemese de manevi olarak yanımızda olan- Müzeyyen öğretmenleri ile birlikte) LOKMA + (Anasınıfımız Yıldız öğretmenleri ile birlikte) MEYVE TABAKLARI VE TATLILAR


31-12-202131-12-202131-12-202131-12-202131-12-202131-12-202131-12-202131-12-202131-12-202131-12-202131-12-2021



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 4  kişi beğendi